Skip links

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από την απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα

Κύριε Υπουργέ,

   Για 7η μέρα συνεχίζεται η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας λόγω της αδιάλλακτης στάσης της Κυβέρνησης. Η απεργία των ναυτεργατών έχει παραλύσει τη λειτουργία των λιμανιών σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα τη διακοπή των μεταφορών από και προς τα λιμάνια.
Οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία είναι μεγάλες αφού πολλά προϊόντα, δεν μπορούν να μεταφερθούν σε αγορές του εξωτερικού. Επιπρόσθετα, η πολυήμερη παραμονή των φορτηγών, που μεταφέρουν ευπαθή προϊόντα, στα λιμάνια έχει σαν αποτέλεσμα την αλλοίωση και την καταστροφή προϊόντων. Ταυτόχρονα το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται και στα φορτωμένα πλοία τα οποία δεν μπορούσαν να αγκυροβολήσουν στα ελληνικά λιμάνια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα ευπαθή εμπορεύματα τους.
Με την αποκλιμάκωση ων απεργιακών κινητοποιήσεων ελλοχεύει ο κίνδυνος πολλά από αυτά τα αλλοιωμένα προϊόντα, να διατεθούν στην αγορά για κατανάλωση, με σοβαρότατες συνέπειες για την δημόσια υγεία.
Επειδή αυτό που προέχει είναι η προστασία των καταναλωτών και η δημόσια υγεία

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

Σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε ο ΕΦΕΤ και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για να μην διατεθούν αλλοιωμένα προϊόντα στην αγορά και να διασφαλιστεί και να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία και οι καταναλωτές;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα