Skip links

Κάλυψη αντιτιθέμενων απόψεων της ηγεσίας της ΔΕΗ που την οδηγούν σε παράλυση

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Δ. Μανιατάκης, σε συνέντευξη που παρεχώρησε και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση», διατυπώνει το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ, μέσω της οποίας επιδιώκεται η είσοδος της ΔΕΗ στην αγορά εμπορίας καυσίμων.

Οι απόψεις αυτές του Διευθύνοντος Συμβούλου διατυπώνονται λίγες μόνο μέρες μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσά, σύμφωνα με τις οποίες η ΔΕΗ, ενόψει της απελευθέρωσης της αγοράς φυσικού αερίου, θα αναζητήσει νέους προμηθευτές φυσικού αερίου, εκτός ΔΕΠΑ, που δεν θα συνδέονται με ρήτρα πετρελαϊκής αναθεώρησης.

Αναρωτιέται κανείς, πως είναι δυνατόν η ΔΕΗ, να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 30% της ΔΕΠΑ, την οποία θεωρεί περιουσιακό στοιχείο και την ίδια στιγμή να αναζητά άλλο προμηθευτή φυσικού αερίου, ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της ΔΕΠΑ, μιας και η ΔΕΗ, είναι ο βασικός της πελάτης.

Είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά σημειώνεται διάσταση απόψεων στρατηγικού χαρακτήρα μεταξύ του προέδρου της ΔΕΗ και του Διευθύνοντος συμβούλου, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την πορεία της επιχείρησης.

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ και γενικότερα στην αγορά Ενέργειας, διαπιστώνουν συμπτώματα πολιτικής σχιζοφρένειας στον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τα προβλήματα της ΔΕΗ και την κάλυψη που παρέχει σε αντιτιθέμενες απόψεις.

Η κυβέρνηση, με την τακτική της, εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα προς την αγορά και οδηγεί την πρώτη επιχείρηση της χώρας σε πλήρη σύγχυση για την πορεία της στο μέλλον, σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου απελευθερώνονται οι αγορές και χρειάζεται σαφή στρατηγική και αποτελεσματική διοίκηση για την υλοποίησή της.

Ερωτάται ο πρωθυπουργός:

•    Ως πότε θα καλύπτονται οι αντιφατικές απόψεις που εκφράζονται από την ηγεσία της ΔΕΗ και έχουν δημιουργήσει συνθήκες παράλυσης στη λειτουργία της επιχείρησης σε μια κρίσιμη για το μέλλον της αλλά και την εθνική οικονομία περίοδο;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ
ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα