Skip links

Κάθετος άξονας Ηράκλειο-Μεσσαρά

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά, Β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, Γ) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο

Κύριοι Υπουργοί,

    Ο πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη του νότου της Κρήτης κάθετος Οδικός Άξονας Ηράκλειο-Μεσσαρά εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης το 2001 με πιστώσεις ύψους 29 εκατ. 350 χιλ. € για το τμήμα μέχρι Αγ. Βαρβάρα και είχαν δεσμευτεί πιστώσεις άλλων 45 εκατ. € για το υπόλοιπο τμήμα, για το οποίο δρομολογήθηκαν οι μελέτες.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν παραδέχθηκε ποτέ την ύπαρξη της δέσμευσης του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε για τα 45 εκατ. € και μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε συμπληρωματική χρηματοδότηση του οδικού αυτού έργου.
Το έργο υλοποιείται με πολύ αργούς ρυθμούς και το Υπουργείο Οικονομίας & Οικονομικών αρνείται εδώ και ενάμιση χρόνο να δώσει το ποσό των 1 εκατ. 825 χιλ. € που έχει ζητήσει η Περιφέρεια Κρήτης για τη ολοκλήρωση του δρόμου μέχρι την Αγ. Βαρβάρα.
Επειδή σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού Τύπου, το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. με απόφαση του Υπουργού διέθεσε 88 εκατ. € για την ολοκλήρωση –όπως τονίζετε- του κάθετου Άξονα Ηράκλειο-Μεσσαρά

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
  
Με ποια Απόφαση και από ποιο πρόγραμμα διατίθεται το παραπάνω ποσό για τον κάθετο Άξονα Ηράκλειο-Μεσσαρά και παρακαλώ, προκειμένου να ενημερωθεί η Βουλή, να ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ η σχετική απόφαση της χρηματοδότησης.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα