Skip links

Η Κυβέρνηση δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα για την διάθεση του Παγκρητίου Σταδίου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη

Κύριε Υπουργέ,

Απαντώντας μου στην υπ’ αριθμό 7349/03-02-2006 ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, αναφορικά με την παραχώρηση της αίθουσας άρσης βαρών του Παγκρητίου Σταδίου στα σωματεία, μου δηλώσατε ότι:
«…Στις 18/12/2005 υπογράφηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Δήμο Ηρακλείου και αναμένεται η σύσταση Κοινοπραξίας στην οποία θα διαβιβάζονται τα αιτήματα της αθλητικής οικογένειας, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την διεκπεραίωση τους. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να φιλοξενηθούν εντός του Παγκρητίου Σταδίου όλες οι Αθλητικές Ομοσπονδίες….»
Μετά απ’ αυτό και ενώ οι Ομοσπονδίες και όλη η αθλητική οικογένεια αναμένουν τη σύσταση της Κοινοπραξίας, τα Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. με έγγραφο τους προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενημερώνουν ότι συμφωνήθηκε η μακροχρόνια μίσθωση (9 έτη) για παραχώρηση χώρων του Παγκρητίου Σταδίου στην ΕΡΤ Α.Ε. για τη δημιουργία στούντιο.
Επειδή σύμφωνα με το έγγραφο των Ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε. αναιρούνται οι δεσμεύσεις του Υπουργείου και ακυρώνεται στην πράξη το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δήμο Ηρακλείου

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
•    Αν έχει συσταθεί η Κοινοπραξία για τη διαχείριση του Παγκρητίου Σταδίου;
•    Γιατί τα Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε. προχώρησαν στην παραχώρηση αιθουσών του Παγκρητίου Σταδίου για εμπορική εκμετάλλευση και δεν πράττουν το ίδιο και για τις Αθλητικές Ομοσπονδίες;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα