Skip links

Η Κυβέρνηση βάζει λουκέτο σε 61 ΤΕΕ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ :    Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Μ. Γιαννάκου

Η Κυβέρνηση επικαλείται τη διάταξη του νέου νόμου για την Τεχνική Εκπαίδευση, που η ίδια ψήφισε στη Βουλή και καταργεί ακόμη και σχολεία που λειτουργούν σε πρωινό ή εναλλασσόμενο ωράριο.
Έτσι, αντί να φροντίσει για το κτιριακό πρόβλημα ορισμένων σχολείων, προχωρά στην κατάργηση 61 Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων σε ολόκληρη τη χώρα.
Με την απόφαση αυτή δημιουργούνται σοβαρά εκπαιδευτικά και κοινωνικά προβλήματα, μιας και η κατάργηση σχολικών μονάδων θα στερήσει από τους μαθητές σημαντικές εκπαιδευτικές δυνατότητες, καθώς τα απογευματινά σχολεία, που κυρίως καταργούνται, πρόσφεραν λύση στους εργαζόμενους μαθητές.
Επίσης η ΟΛΜΕ τονίζει ότι το Υπουργείο απέρριψε ουσιαστικά το αίτημά τους να μην κλείσει καμιά σχολική μονάδα προς όφελος των μαθητών.
Επειδή το Υπουργείο έχει ήδη επιφέρει απανωτά χτυπήματα στην Τεχνική Εκπαίδευση, αφού πριν από λίγες μέρες μείωσε σε 9 από 13 τους τομείς στη Β΄ Τάξη του ΕΠΑΛ και
επειδή οι εργαζόμενοι μαθητές στα ΤΕΕ, που είχαν μέχρι τώρα τη δυνατότητα να εργάζονται τις πρωινές ώρες, βρίσκονται σε απόγνωση    

Ερωτάται η κα Υπουργός
  
Αν προτίθεται να αναθεωρήσει τις απόψεις του Υπουργείου και να μην προχωρήσει στην κατάργηση των 61 ΤΕΕ σε ολόκληρη τη χώρα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μαθητές των ΤΕΕ που εργάζονται να σπουδάσουν.

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα