Skip links

Η εργοκαπηλία και το μεγάλο γεγονός (Τόλμη)

Είμαστε λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό που προέχει, είναι να πετύχουμε  μια άψογη διοργάνωση, που θα δικαιώσει τις προσπάθειες όλων όσων συμμετείχαν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση έργων και δράσεων.
     Όλοι οι Έλληνες, άσχετα από τυχόν διαφωνίες σε σχέση με το αν έπρεπε ή όχι να αναλάβουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση, εύχονται και περιμένουν τη θετική έκβαση του μεγάλου γεγονότος.
     Μόνο η Κυβέρνηση και τα στελέχη της (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) φαίνεται ότι παράλληλα με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, επιζητούν την πολιτική εκμετάλλευση και την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων.
     Καθημερινά εγκαινιάζονται, εκτός από τα καθ’ αυτού αθλητικά, το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα έργα υποδομής στην Αττική και την Περιφέρεια και ασφαλώς τώρα διαπιστώνουν ότι δεν εγκαινιάζουν μακέτες: η Αττική οδός από το Αεροδρόμιο στην Ελευσίνα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, το τραμ, η επέκταση του Μετρό, η περιφερειακή οδός, το μεγάλο έργο του Ρίου-Αντιρρίου, οι σήραγγες στην Κακιά Σκάλα κ.λ.π.
     Οι υπουργοί της Ν.Δ. μένουν έκθαμβοι όταν επισκέπτονται τα ολοκληρωμένα έργα και όταν δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς τα εγκωμιάζουν, όπως πρόσφατα έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, για το Παγκρήτιο στάδιο και τα άλλα έργα στο Ηράκλειο.
     Δεν μπορούν να περάσουν άλλωστε απαρατήρητα όλα αυτά που έγιναν. Το Παγκρήτιο στάδιο, ένα πραγματικό στολίδι, η ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, μέχρι πρότινος υποβαθμισμένη, τα αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά και υδρευτικά δίκτυα της περιοχής, η κατασκευή της παραλιακής και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, ο ανισόπεδος στο Γιόφυρο, ο ανισόπεδος στην Κνωσσού, η πεταλοειδής οδός και όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν και θα γίνουν με εξασφαλισμένες τις χρηματοδοτήσεις (Λεωφ.Κνωσσού, Πανάνειο κ.λ.π). Τα έργα αυτά, με αφορμή τους Ολυμπιακούς, αφορούν την πόλη μας και όλους τους πολίτες που θα εξυπηρετούν.
     Είναι η ώρα  της σύγκρισης της απαξιωτικής  αντιμετώπισης του έργου που παρέλαβαν, με την ολοκληρωμένη πραγματικότητα, που είτε το θέλουν είτε όχι, τη βλέπουν όλοι οι πολίτες. Παρακολουθούν οι πολίτες και όλοι μας τις τελετές εγκαινίων, όπου ακούγονται τα ανιστόρητα που αναφέρονται για την πορεία υλοποίησης των έργων και οφείλουμε να τους  διαμηνύσουμε : <<εργοκάπηλοι, κάτω τα χέρια από το έργο που έγινε με το μόχθο όλων των Ελλήνων >>.
    Όμως μ’ αυτά έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα οφείλουμε να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας, σ’ όσους δούλεψαν για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των έργων και ιδιαίτερα στην πόλη μας, στο Δήμο Ηρακλείου και τον Δήμαρχο, στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τον Νομάρχη, στην ΕΥΔΕ/ΒΟΑΚ, στην Περιφέρεια Κρήτης, στον ΟΑΝΑΚ και σ’ όλους τους φορείς και τους εργαζόμενους σε αυτούς.. Να ευχηθούμε καλή δύναμη και για τις υπόλοιπες μέρες σε όλα τα στελέχη που θα εργαστούν και ιδιαίτερα στους ανθρώπους του Αθήνα 2004, του Ηράκλειο 2004, στους εθελοντές, στους υπεύθυνους, στους εργαζόμενους και στους συνεργάτες όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση.
     Οι  κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ηρακλείου ας δείξουν κατανόηση στα μέτρα που λαμβάνονται, παρά τα όποια λάθη, τα Μ.Μ.Ε και οι φίλοι δημοσιογράφοι θα συμβάλλουν στην προβολή του καλού εαυτού, του τόπου μας και των ανθρώπων του.
     Χρέος όλων μας είναι να βγάλουμε τον τόπο μας ασπροπρόσωπο και τότε θα φαντάζουν μικρές και τιποτένιες οι προσπάθειες εργοκαπηλίας και μικροκομματικής εκμετάλλευσης.  

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής Ηρακλείου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα