Skip links

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε

Ένας χρόνος μετά τις εκλογές του Μάρτη 2004, είναι πασιφανές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα διαφορετικό τοπίο για τη χώρα μας, την ελληνική κοινωνία και την πολιτική ζωή.
Η Ν.Δ. με την πολιτική της ¨μικραίνει¨ την Ελλάδα, ψαλιδίζει τους στόχους της και περιορίζει τα οράματα της.
Ο ¨απολογισμός¨ και η απολογία του κ. Καραμανλή επιβεβαίωσε την άποψη των πολιτών, για την αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και για τον πρώτο χαμένο χρόνο.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Η Κυβέρνηση απώλεσε  την πίστωση χρόνου, που της έδωσαν οι πολίτες, χωρίς να υλοποιήσει καμιά από τις βασικές της δεσμεύσεις.
Στις 7 Μαρτίου, μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης της Ν.Δ. οι πολίτες διαπίστωσαν την περιθωριοποίηση της χώρας που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την αποδιοργάνωση της οικονομίας που μπήκε στην ΟΝΕ, τις μονόπλευρες πολιτικές στήριξης του Μεγάλου Εισαγωγικού Κεφαλαίου, των μεσαζόντων και των αεριτζήδων, την κατάρρευση του εισοδήματος των εργαζομένων και των αγροτών, την απόγνωση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, την έλλειψη πολιτικής και οράματος για την Περιφέρεια.
Τα εφήμερα ιδεολογήματα περί ¨κοινωνικού κέντρου¨ ,¨νέας διακυβέρνησης¨, αλλά και ο ¨σεμνός και ταπεινός¨ πλην όμως φθηνός λαϊκισμός, δεν μπορούν να κρύψουν τη συντηρητική νεοδεξιά και την ένδεια πολιτικής της Ν.Δ., που οδηγεί τον τόπο μόνο σε οπισθοδρόμιση.
Η αντιφατική πολιτική και η έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού, οδηγούν σε γκάφες τους Υπουργούς και επιβεβαιώνουν την παντελή έλλειψη σχεδίου.
Οι δείκτες του πολιτικού ρολογιού για τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κινούνται αντίθετα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ολοκλήρωσε, με το επιτυχημένο 7ο Συνέδριο του, μια σημαντική πορεία για την ιστορία του, μετά από την εκλογική ήτα της 7ης Μαρτίου, με την αναγκαία αυτοκριτική, την αναβάπτιση στην κοινωνική κολυμβήθρα  και τον εξαντλητικό διάλογο, πριν τις τελικές αποφάσεις.
Η επανίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., 30 χρόνια και 6 μήνες μετά την ιστορική 3η Σεπτέμβρη, το ξανασυντονίζει  με τον παλμό της κοινωνίας και του δίνει ώθηση προς τα μπρος.
Έτσι το κίνημα μας γίνεται ικανό να εκφράσει τις απαιτήσεις των πολιτών.
Η χώρα μπορεί να αποκτήσει ένα νέο όραμα και μια νέα αυτοπεποίθηση, που απαιτούν βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις.
Η αντιπαράθεση, που ξεκινά ένα χρόνο μετά τις εκλογές του 2004, είναι :

Ανάμεσα στην Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη και τη Συντηρητική Δεξιά.
Ανάμεσα στο νέο όραμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τις ξεφτισμένες υποσχέσεις της Ν.Δ.
Ανάμεσα στις πολιτικές στήριξης των πολιτών για τα δίκαια αιτήματά τους, για ποιότητα στη ζωή, για δικαιοσύνη, για αξιοπρέπεια, για ανάπτυξη με ποιότητα και ταυτότητα, για αποτελεσματικό κράτος και συμμετοχική δημοκρατία και στις πολιτικές των μικρών οριζόντων, που οδηγούν τη χώρα σε αδιέξοδα και τους πολίτες σε απόγνωση.
Ανάμεσα στον ειλικρινή και αυθεντικό πρόεδρο μας Γιώργο Παπανδρέου και στον απολογητικό και  αναποτελεσματικό Κώστα Καραμανλή.

Οι πολίτες αυτού του τόπου είναι έτσι και αλλιώς οι τελικοί κριτές.

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα