Skip links

Η Αλήθεια για τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής

Τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής, που οι Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεσμοθέτησαν και λειτούργησαν, έχουν αγκαλιαστεί από τους πολίτες όσο κανέναν άλλο πρόγραμμα. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια διαπιστώνεται πρόβλημα στην ομαλή ροή της χρηματοδότησης τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι ακόμα και για διάστημα ενός χρόνου.
Με αυτή την κατάσταση εύλογα αναρωτιούνται οι ωφελούμενοι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι, αν υπάρχει η πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση για την συνέχιση τους.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και προσωπικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία, στους εργαζόμενους και στους φορείς της Αυτοδιοίκησης που υλοποιούν αυτά τα προγράμματα, να φροντίσει να συνεχιστούν ομαλά.
Τα Προγράμματα Κοινωνικής Πολιτικής που έχουν ενταχθεί στο Π.Ε.Π. Κρήτης είναι στον αέρα και έχουν αρχίσει να λήγουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης μετά τις κινητοποιήσεις της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων, δεσμεύτηκε για εθνική χρηματοδότηση και ζήτησε από τους Δήμους να μην διακόψουν κανένα πρόγραμμα.
Οι Δήμοι όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα χρηματοδοτήσουν. Έτσι, σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο οι Δήμοι είτε να έχουν υπερχρεωθεί με δανεισμό είτε να διαθέτουν χρήματα από άλλους πόρους με αποτέλεσμα αυτό να είναι εις βάρος άλλων προγραμμάτων. Καμία χρηματοδότηση, ούτε ένα ευρώ, δεν έχει δοθεί ακόμα από εθνικούς πόρους, αφού η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έχει εγκρίνει τη σχετική χρηματοδότηση.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προεκλογικά είχε δεσμευτεί για τη συνέχιση των Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής και σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να ασχοληθεί με το θέμα των εργαζομένων και να σχεδιάσει τη δημιουργία μόνιμων δομών.
Πρέπει να πει κάτι στον ηλικιωμένο που περιμένει το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τον άνθρωπο που θέλει να πάει στο «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» κάθε πρωί, στο γονιό που πάει το παιδί του στο «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης» και στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη τα «Κέντρα Υποστηρικτικών Δομών και Υπηρεσιών».

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα