Skip links

Η αγορά αποφασίζει και η κυβέρνηση συμπαρίσταται

Στη συνεδρίαση στις 11/05/2004 της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής κ’ Εμπορίου με θέμα, « τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για τη συγκράτηση των τιμών των καυσίμων», ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε την παρακάτω τοποθέτηση.
   
    « Η αντιμετώπιση της ακρίβειας δε γίνεται με τηλεοπτικές εμφανίσεις Υπουργών, ούτε με απειλές, ούτε με φοβέρες, ούτε με συμφωνίες κυρίων, ούτε με το σημερινό τρόπο λειτουργίας του ΣΔΟΕ, ούτε με τα άλλα φαιδρά των τελευταίων μηνών.
    Ιδιαίτερα για το πετρέλαιο η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, η αύξηση του ανταγωνισμού σε όλα τα επίπεδα, η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, η αποτελεσματική καταπολέμηση της νοθείας και του λαθρεμπορίου είναι αυτά που θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα». Είναι το πρόγραμμα σας κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, είναι αυτά τα οποία λέγατε τότε που ήσασταν αντιπολίτευση. Καμία αναφορά στη διεθνή συγκυρία, στις διεθνείς τιμές, καμία αναφορά στο διεθνές πλαίσιο το οποίο πράγματι διαμορφώνει κατά το μεγαλύτερο ποσοστό τις τιμές και στην Ελλάδα. Γιατί τότε στην αντιπολιτευτική σας πρακτική, δεν αναφέρατε ούτε μία λέξη για τη διεθνή συγκυρία;
    Εκτός από τη διεθνή συγκυρία που πράγματι είναι δυσμενής για όλες τις χώρες άρα και για τη χώρα μας, υπάρχει και το εσωτερικό πεδίο διαμόρφωσης των τιμών. Εκεί λοιπόν,  οι εσωτερικοί θεσμοί, η πολιτική της κυβέρνησης, το κλίμα το οποίο διαμορφώνει μπορούν να αποσοβήσουν τη δημιουργία ανεξέλεγκτων καταστάσεων, ούτως ώστε να μην έχουμε εξάντληση ή και εκτίναξη όλων των περιθωρίων κέρδους, αυτών που εμπλέκονται στη μεταποίηση, στην εμπορία και στη διανομή των καυσίμων.
    Η κυβέρνηση και σ’ αυτόν τον τομέα είναι πιστή στο δόγμα το οποίο ακολουθεί και σε άλλους τομείς. Εδώ η αγορά αποφασίζει και η κυβέρνηση συμπαρίσταται. Άφησε όλο το κύκλωμα να εξαντλήσει αυτά τα περιθώρια.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα