Skip links

Ερώτηση ΟΑΠ – ΔΕΗ

Προς  α/ τον Υπουργό Ανάπτυξης, β/ τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Σοβαρά ερωτηματικά δημιούργησε η καταπάτηση κάθε έννοιας αξιοκρατίας κατά της διαδικασίας επιλογής του Γενικού Διευθυντού  του Οργανισμού Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ (ΟΑΠ-ΔΕΗ).
Παρά τις σαφείς αναφορές της σχετικής προκήρυξης περί «μεγάλης εμπειρίας σε διευθυντικές θέσεις» και «αποδεδειγμένης επάρκειας σε ξένη γλώσσα» επελέγη τελικώς ως γενικός διευθυντής, πρόσωπο που ούτε στο ελάχιστο συγκεντρώνει τα ως άνω προσόντα.
Συγκεκριμένα και ενώ υπήρχαν  αρκετοί ικανοί υποψήφιοι, επελέγη – προφανώς  με κυβερνητική εντολή – υπάλληλος της ΔΕΗ, ο οποίος αφού είχε 10ετη υπηρεσία ως  απλός καταμετρητής, εν συνεχεία απεσπάσθη επί 15ετία (!!) στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζουμε αν η προϋπηρεσία στα γραφεία της Ρηγίλλης, θεωρείται πλέον από την κυβέρνηση ως «εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις».
Σε κάθε όμως περίπτωση ο κύριος αυτός δεν προσκόμισε ούτε καν την προβλεπόμενη επάρκεια στην ξένη γλώσσα, και φυσικά είχε εξόφθαλμα ολιγότερα προσόντα από τους συνυποψήφιους του, σε βαθμό μάλιστα που να μην πληρούνται οι προβλέψεις της προκήρυξης.
Επειδή είναι σαφές πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια  ακόμη αναξιοκρατική και κομματική επιλογή, η οποία κατά τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΔΕΗ επηρεάστηκε και από συγγενικές σχέσεις  του κυρίου αυτού με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα και επειδή ο φορέας του ΟΑΠ – ΔΕΗ έχει να κάνει με θέματα ασφάλισης και πρόνοιας  για δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους:

            ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1/ Γιατί συναίνεσαν σε διαδικασίες που παραβιάζουν ευθέως τους όρους της προκήρυξης  κατά την επιλογή του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΠ – ΔΕΗ;
2/ Θα επανεξετάσουν τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τον ΟΑΠ-ΔΕΗ  ώστε να επιβληθεί η αξιοκρατία και να επιλεγεί Γενικός Διευθυντής ο οποίος  θα έχει την ικανότητα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των χιλιάδων ασφαλισμένων;

Οι Ερωτώντες  Βουλευτές

Ροδούλα Ζήση
Χρήστος Πρωτόπαπας
Δημήτρης Πιπεργιάς
Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα