Skip links

Ερώτηση για ΠΟΕ – ΟΤΑ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης
κ. Προκόπη Παυλόπουλο

    Κύριε Υπουργέ,
    Έχετε ενημερωθεί από την ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι στο δήμο Χανίων και στα Νομικά του Πρόσωπα, (Δημοτικό Γηροκομείο και ΟΔΗΚΟΙΠ) απασχολούντο επί επτά και πλέον έτη 31 υπάλληλοι, οι οποίοι παρέμειναν στην εργασία τους τα τελευταία χρόνια με προσωρινές αποφάσεις των Δικαστηρίων (Ασφαλιστικά Μέτρα).
    Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χανίων με δύο αποφάσεις του (414/2000 και 433/2002) έκρινε ότι  οι πιο πάνω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αντίστοιχες αποφάσεις έχουν λάβει και τα Δ.Σ. των ως άνω Νομικών Προσώπων.

Παράλληλα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των ΟΤΑ Νομού Χανίων έκρινε ότι οι παραπάνω εργαζόμενοι πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 164/2004 για μονιμοποίηση τους, οι αιτήσεις των οποίων έχουν σταλεί στο ΑΣΕΠ για τα περαιτέρω. 
    Η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η έκδοση σχετικής απόφασης  είναι θέμα ημερών.
    Πλην όμως το Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε πριν (8) μέρες την αγωγή των εργαζομένων στην τακτική διαδικασία (όταν για άλλους εργαζόμενους έχει εκδοθεί θετική απόφαση) και πριν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης, η Δημοτική Αρχή Χανίων, σε λίγες ώρες κοινοποίησε την απόφαση και προχώρησε στην απομάκρυνση των (31) εργαζομένων του δήμου Χανίων και των νομικών του προσώπων από τις υπηρεσίες στις οποίες απασχολούνταν.
    Η απόφαση αυτή, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους που ενώ περίμεναν τη μονιμοποίησή τους, βρέθηκαν μετά από πολλά χρόνια στο δρόμο.
Ερωτάται ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Προκόπης Παυλόπουλος

1.    Θα παρέμβει για την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης  των δικαιολογητικών των πιο πάνω εργαζομένων από το ΑΣΕΠ;
2.     Μέχρι την εξέταση των αιτήσεων τους από το ΑΣΕΠ και προκειμένου να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες θα παρέμβει ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους με κατάλληλη  σύμβαση εργασίας;
3.    Θα αποτρέψει την Δημοτική αρχή Χανίων ώστε να μην προχωρήσει στην υπογραφή δίμηνων συμβάσεων με άλλους εργαζόμενους, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μανώλης Σκουλάκης
Νίκος Χριστοδουλάκης
Μανώλης Όθωνας
Μανώλης Στρατάκης
Ευαγγελία Σχοιναράκη
Βασίλης Κεγκέρογλου
Στέλιος Ματζαπετάκης
Μανώλης Φραγκιαδουλάκης
Μιχάλης Καρχιμάκης

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα