Skip links

Επιδότηση Αστικών Συγκοινωνιών Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπη, Β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη

Κύριοι Υπουργοί,

Η ποιότητα των αστικών συγκοινωνιών, που αφορά όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές, τους φοιτητές και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων όπως καλός σχεδιασμός, πυκνότητα γραμμών και δρομολογίων, ποιότητα και νεότητα οχημάτων κλπ.
Όλα τα παραπάνω συνδέονται ασφαλώς με την οικονομική δυνατότητα του Αστικού ΚΤΕΛ που διαχειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες στο Ηράκλειο.
Είναι γεγονός ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστικών ΚΤΕΛ της περιφέρειας και την αισθητή βελτίωση των υπηρεσιών, υπολείπονται ακόμη των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, ώστε να είναι περισσότερο ποιοτικές προς όφελος των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών των πόλεων αυτών.
Ταυτόχρονα όμως είναι γεγονός ότι οι φορείς αστικών συγκοινωνιών στην Αθήνα αλλά και ο ιδιωτικός φορέας του ΟΑΣΘ στην Θεσσαλονίκη, επιδοτούνται από το κράτος και μάλιστα γενναία. Η επιδότηση αυτή, φτάνει ετησίως ανά κάτοικο τα 115,80€ στην Αθήνα και τα 81,70€ στη Θεσσαλονίκη.
Επειδή οι συνεχιζόμενες αυξήσεις στα καύσιμα οδηγούν σε αυξήσεις των εισιτηρίων εις βάρος των καταναλωτών και
επειδή το Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου με σχετική μελέτη που έχει διενεργήσει πρέπει να επιδοτείται ανά κάτοικο 14€ το χρόνο

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί

1.    Αν προτίθεστε με Κοινή Υπουργική Απόφαση να μειώσετε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα ώστε να συγκροτηθούν οι όποιες αυξήσεις στα εισιτήρια εξαιτίας της αύξησης του πετρελαίου;
2.    Αν προτίθεστε να εξετάσετε το θέμα της επιδότησης των Αστικών Συγκοινωνιών Ηρακλείου;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα