Skip links

Ενστάσεις από τους ελαιοπαραγωγούς

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

ΘΕΜΑ: Να δοθούν απαντήσεις, διευκρινίσεις και λύσεις από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και μετά να γίνουν οι ενστάσεις από τους ελαιοπαραγωγούς.
 
Οι διαδικασίες για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ξεκίνησαν με καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι αναβλήθηκε για ένα χρόνο η εφαρμογή της, απ’ ότι αρχικά προβλεπόταν (2006 αντί 2005).
Παρά το γεγονός αυτό, παρατηρείται μια σοβαρή προχειρότητα και επιπολαιότητα στον τρόπο που αντιμετωπίζεται το εισόδημα του αγρότη.
Τις προηγούμενες μέρες εστάλησαν όπως-όπως από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις Ομάδες Παραγωγών τα φύλλα με τα προσωρινά δικαιώματα με σωρεία λαθών.
Η Κ.Υ.Α. που εστάλη για τις ενστάσεις δεν δίνει λύσεις ούτε καν διευκρινίσεις για τα ερωτήματα των παραγωγών.
Πολλοί παραγωγοί (οι περισσότεροι) δεν έχουν παραλάβει τα φύλλα και δεν γνωρίζουν αν χρειάζεται και για ποιο συγκεκριμένο θέμα να κάνουν ένσταση.
Επειδή διαφαίνεται ότι θα χαθεί εισόδημα (ενίσχυση από 2006-2013) για τους περισσότερους ελαιοπαραγωγούς
Επειδή η Πολιτεία είναι υπεύθυνη για την προχειρότητα στη διαχείριση του σοβαρού αυτού θέματος, επειδή πολλοί ελαιοπαραγωγοί και πολλές Οργανώσεις ζητούν παράταση για τις ενστάσεις και πριν την υποβολή τους και ζητούν την υπεύθυνη ενημέρωση της Κυβέρνησης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα ερωτηματικά και τα προβλήματα που υπάρχουν και

Ερωτώ τον κ. Υπουργό

•    Αν προτίθεται να ασχοληθεί με το σοβαρό αυτό θέμα;
•    Αν θα εκδώσει απόφαση με διευκρινίσεις και λύσεις για τα προβλήματα και τις αδικίες;
•    Αν θα δώσει παράταση στις ενστάσεις;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα