Skip links

Εμπαιγμός για τις αρχαιολογικές ζώνες στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού;

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού κ. Κ. Καραμανλή

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε να καλέσει το Υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ, προκειμένου να επανεξετάσει τα όρια των αρχαιολογικών ζωνών της περιοχής Φορτέτσας-Κνωσού, μετά από αίτημα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής.
Πράγματι το ΚΑΣ, μετά και από την επιμονή των φορέων και τις συνεχείς παρεμβάσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του Νομού, σύνεστησε κλιμάκιο υπό τον Γ. Γραμματέα που επισκέφθηκε την περιοχή.
Όμως σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του ΚΑΣ κ. Ζαχαρόπουλος, με διαρροές του προς τον Τύπο, προκαταβάλλει ότι η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου όταν θα συζητηθεί το αίτημα για επανεξέταση των αρχαιολογικών ζωνών στην ευρύτερη περιοχή της Κνωσού Ηρακλείου, θα είναι αρνητική.
Οι διαρροές αυτές του Γ. Γραμματέα έγιναν πριν καν συνεδριάσει το ΚΑΣ όταν ο ίδιος είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι το Συμβούλιο θα συζητούσε διεξοδικά το όλο θέμα.
Επειδή οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Φορτέτσας-Κνωσού, έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και να απαιτήσουν λύση στο πρόβλημα τους

Ερωτάστε κ. Υπουργέ

•    Γιατί ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου με δηλώσεις του προκατέβαλε την απόφαση του ΚΑΣ πριν αυτό συνεδριάσει για να εξετάσει το παραπάνω θέμα;
•    Πότε θα συνεδριάσει το ΚΑΣ για να λάβει απόφαση;
•    Ποια η πολιτική βούληση του Υπουργείου για το παραπάνω θέμα;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα