Skip links

Δύναμη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη των πολιτών

Οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι ένα κρίσιμο στοίχημα για τη νέα λειτουργική δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το περιεχόμενο των πολιτικών που θα ασκηθούν τα προσεχή χρόνια. Η ψήφιση του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, το οποίο οφείλει να κριθεί από τους λαούς της Ευρώπης με δημοψηφίσματα, ανοίγει τον δρόμο για την ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης, με πολιτική νομιμοποίηση από τους πολίτες της. Η σύγχρονη και ισχυρή Ευρώπη οφείλει να υιοθετήσει στο Σύνταγμα της, και να προωθήσει τις πανανθρώπινες αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, της ισότητας, της ανεξιθρησκίας. Να προασπίσει τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης.
Η πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, προς την Ευρώπη των λαών, δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε αυτόματη. Προωθείται μόνο όταν οι πολίτες της Ευρώπης, οι πολίτες της Ελλάδας, συμμετέχουν ενεργά και συστρατεύοντε με τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Οι πολίτες της Ελλάδας στις Ευρωεκλογές του 2004 έχουν την δύναμη να ενισχύσουν την συγκεκριμένη ευρωπαϊκή προοπτική στηρίζοντας το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ψηφίζοντας το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο, με τη πρόσφατη πετυχημένη προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την ολοκλήρωση του Συντάγματος και την προώθηση κοινωνικών πολιτικών. Η νέα Ευρώπη που ανοίγεται μπροστά μας δεν μπορεί να είναι η Ευρώπη του απομονωτισμού, της συντήρησης, της περιθωριοποίησης, της φτώχιας και του πολέμου. Οφείλει να είναι η Ευρώπη της συνοχής, των ανοιχτών οριζόντων, της ασφάλειας, των κινημάτων, της ανεκτικότητας, του πολιτισμού, της γνώσης και της οικολογίας.
Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση καταργεί τα σύνορα των κρατών, αποδυναμώνει τις Κυβερνήσεις και τα διακυβερνητικά παζαρέματα. Ανοίγει όμως τους ορίζοντες στους λαούς, αναβαθμίζει τους συμμετοχικούς θεσμούς, στηρίζει τους ενεργούς πολίτες, βελτιώνει την αντιπροσωπευτικότητα, δυναμώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτό είναι το νέο μέτωπο του αγώνα, ανάμεσα στη συντήρηση και τη πρόοδο. Αυτό είναι το νέο μέτωπο για την διαμόρφωση ενός άλλου μέλλοντος με απασχόληση, ικανοποιητικές αμοιβές, ποιότητα ζωής, αποκέντρωση, ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, περιβαλλοντική προστασία.
Οι Ευρωεκλογές της 13ης Ιούνη δεν είναι «χαλαρές» εκλογές. Είναι εκλογές αποφασιστικές, εκλογές πολιτικές. Η Ευρώπη των 25 είναι η νέα μας πατρίδα. Οι αποφάσεις των οργάνων της καθορίζουν τη καθημερινότητα και το μέλλον όλων μας. Η ανάπτυξη της χώρας και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του έλληνα αγρότη, του έλληνα μικρομεσαίου, του έλληνα εργαζόμενου, του έλληνα συνταξιούχου, διέρχεται μέσα από τις πολιτικές των Βρυξελλών. Η ισχυρή φωνή της Ελλάδας, η ουσιαστική φωνή του πολίτη, η πραγματική λαϊκή εκπροσώπηση οφείλει να αναβαθμιστεί.
Το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την ανανέωση, την αντιπροσωπευτικότητα, την παρουσία ικανών προσώπων και τον δυναμισμό του είναι η καλύτερη εγγύηση, για ουσιαστική και αποτελεσματική έκφραση των πολιτών, της περιφέρειας, της νεολαίας και της χώρας. Στις Ευρωεκλογές οι πολίτες συμμετέχουν αποφασιστικά, σκέφτονται αριστερά, ψηφίζουν ευρωπαϊκά. Δυναμώνουν τη σύγχρονη ελληνική δημοκρατική παράταξη. Ψηφίζουν ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα