Skip links

Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης

ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

        Κατά την παρουσίαση των σχεδίων του νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, έγιναν αποδεκτές, από τον παριστάμενο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρίας η «ΘΕΜΙΣ», οι ενστάσεις που υπήρξαν σε σχέση με την επιφάνεια που θα καταλαμβάνει το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου.
     Συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτό ότι η προτεινόμενη για κάλυψη επιφάνεια ήταν πολύ μικρή και θα έπρεπε να φτάσει στα 14.500 τ.μ. από τα 10.500 τ.μ. που είχαν αρχικά προβλεφθεί, με το  σκεπτικό που αναπτύχθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο και όλους τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους φορέων.
     Η αποδοχή αυτής της άποψης θεωρείται όχι μόνο αναγκαία αλλά είναι και εφικτή αφού το οικόπεδο είναι 17 στρέμματα και θα κατασκευαστούν κτίρια 14.500 τ.μ. ενώ αντίστοιχα σε άλλη πόλη ίδιου πληθυσμού σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων κατασκευάζεται κτίριο 17.500 τ.μ.
    Όμως, όπως προκύπτει από την αρχιτεκτονική μελέτη, δεν έχουν γίνει ακόμη δεκτές αυτές οι αλλαγές που κατά την παρουσίαση αφέθηκε η εντύπωση ότι όχι μόνο ήταν επιτακτικά αναγκαίες αλλά και  δεδομένες.
    Γι΄ αυτό το λόγο διαπιστώνεται ότι δεν προχωρεί η στατική μελέτη και καθυστερεί αδικαιολόγητα η έναρξη κατασκευής του έργου, αν και είναι γνωστές οι τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι διάδικοι των δικαστηρίων του Ηρακλείου.
    Επειδή η αγωνία των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και όλων των φορέων του νομού είναι μεγάλη για την εξέλιξη ενός τόσο σημαντικού και αναγκαίου έργου για την πόλη του Ηρακλείου και το θεσμό της δικαιοσύνης.
    Επειδή οι προσπάθειες για το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθούν οι μελέτες για να ξεκινήσει η κατασκευή του έργου.
    Επειδή είναι ανάγκη να κατασκευαστεί ένα Δικαστικό Μέγαρο το οποίο να μην είναι υπερκορεσμένο ήδη με την έναρξη λειτουργίας του αλλά και να καλύπτει τις ανάγκες τουλάχιστον της προσεχούς τριακονταετίας,
    
ΕΡΩΤΑΤΑΙ
Ο κ. Υπουργός:
            1) Αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να γίνουν δεκτές οι προτάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου και των άλλων φορέων για την αύξηση της στεγασμένης επιφάνειας στα 14.500 τ.μ. ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες
  και     2) Με ποιο χρονοδιάγραμμα θα ολοκληρωθεί η στατική μελέτη και οι υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται και πότε θα αρχίσει η κατασκευή του έργου .
   

Οι Ερωτώντες Βουλευτές                                                                                                                                                               Μανόλης  Στρατάκης                                                                   
Βαγγελιώ Σχοιναράκη                                                                        
Μάνος Φραγκιαδουλάκης                                                                   
Στέλιος Ματζαπετάκης                                                                   
Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα