Skip links

Διάσπαση του Τ.Ε.Ι. Κρήτης και υποβάθμιση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στην Κρήτη

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα Μ.Μ.Ε  την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για διάσπαση του ΤΕΙ Κρήτης και την υπόσχεση που δόθηκε σε συναδέλφους Βουλευτές της περιοχής Χανίων για δημιουργία ανεξάρτητου ΤΕΙ Δυτικής Κρήτης.
Όπως είναι γνωστό, σήμερα λειτουργεί το ενιαίο ΤΕΙ Κρήτης, που είναι πρωτοπόρο, με σύγχρονα προγράμματα σπουδών, εργαστήρια, ερευνητικές εργασίες και δράσεις που παρέχουν στους φοιτητές υψηλού επιπέδου Τεχνολογική Εκπαίδευση και προσφέρουν στην τοπική κοινωνία της Κρήτης εφαρμόσιμα αποτελέσματα για την ανάπτυξη του νησιού σε όλους τους τομείς (αγροτική ανάπτυξη, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προστασία του περιβάλλοντος, αξιοποίηση βιομάζας, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, πολυμέσα, σύγχρονη διοίκηση επιχειρήσεων και σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες, κ.λ.π.). 
Το ΤΕΙ Κρήτης ξεκίνησε από το Ηράκλειο αλλά γρήγορα αναπτύχθηκε σε πολλές πόλεις και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.
Είναι βέβαιο ότι η διάσπαση του ΤΕΙ Κρήτης που επιχειρείτε θα υποβαθμίσει τη Τεχνολογική εκπαίδευση που παρέχεται στο νησί.
Η ίδρυση κάποιων τμημάτων σε πόλεις της Κρήτης για την ικανοποίηση των αιτημάτων της τοπικής κοινωνίας, μπορεί να γίνει καλύτερα και αποτελεσματικότερα στα πλαίσια του ενιαίου ΤΕΙ Κρήτης με την μεγάλη εμπειρία, την υποδομή και τις δυνατότητες που διαθέτει, ύστερα από την σχετική μελέτη.
Επειδή η διάσπαση του ΤΕΙ Κρήτης γίνεται μόνο για την ικανοποίηση τοπικών παραγόντων και τη θεσμοθέτηση μιας ακόμη προεδρίας και δύο αντιπροεδριών, που όχι μόνο δε θα ωφελήσει σε τίποτα τις τοπικές κοινωνίες αλλά θα υποβαθμίσει την παρεχόμενη Τεχνολογική εκπαίδευση και την έρευνα που γίνεται στο νησί.

Ερωτάται η κα Υπουργός

•    Αν εκπονήθηκε μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, από ποιο φορέα και ποια τα συμπεράσματά της για τα δυο μελλοντικά κομμάτια, στα οποία, σύμφωνα με τις προθέσεις σας, θα διασπαστεί το ΤΕΙ Κρήτης;
•    Αν η πρόθεσή σας για διάσπαση του ΤΕΙ Κρήτης είναι στα πλαίσια γενικότερων αποφάσεων της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για διάσπαση του Πανεπιστήμιου και του Πολυτεχνείου Κρήτης;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα