Skip links

Διάδοση και καθιέρωση ελληνικής κουζίνας

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Τουριστικής Ανάπτυξης κα. Φ. Πάλλη -Πετραλιά, Β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη

ΘΕΜΑ: Διάδοση και καθιέρωση ελληνικής κουζίνας και ενίσχυση των επιχειρήσεων για την απόκτηση του σήματος ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα.

Στη δράση 3.2.2. του επιχειρησιακού προγράμματος ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την «Διάδοση και καθιέρωση ελληνικής κουζίνας και ενίσχυση των επιχειρήσεων για την απόκτηση του σήματος ΕΟΤ για την ελληνική κουζίνα» υποβλήθηκαν 131 προτάσεις προϋπολογισμού 9.351.878,34€ από τις οποίες οι 104 αξιολογήθηκαν θετικά με βαθμολογία πάνω από 50.
Στην Υπουργική Απόφαση όμως εντάχθηκαν μόνο οι 46 επιχειρήσεις με προϋπολογισμό 3.359.772,22€.
Επειδή 58 ακόμη επιχειρήσεις με προϋπολογισμό 3.799.289,86€ και δημόσια δαπάνη 1.899.644,93€ έχουν λάβει θετική βαθμολογία πάνω από 50, αλλά δεν συμπεριλαμβάνονται στην εγκριτική Υπουργική απόφαση λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων κονδυλίων και
επειδή με το πρόγραμμα πιστοποιείται η ελληνική κουζίνα που συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού μας 

Ερωτώνται οι  κ.κ. Υπουργοί

Τι προτίθενται να πράξουν προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις που έλαβαν θετική αξιολόγηση, ώστε να ολοκληρωθεί η σημαντική αυτή παρέμβαση για τον τουρισμό μας;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα