Skip links

Δημιουργία Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Ηράκλειο

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας κ. Σ. Τσιτουρίδη

Κύριε Υπουργέ,

Με την 5898/20-12-2005 ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή ζητούσα να μας ενημερώσει το Υπουργείο, αναφορικά με τη μετεστέγαση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου σε ιδιόκτητο κτίριο εκτός πολεοδομικού ιστού της πόλης και πως θα αντιμετωπιστεί η ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών που ζουν και δραστηριοποιούνται εντός των τειχών του Ηρακλείου.
Με την Φ90022/Φ109/67 απάντησή του ο Υφυπουργός κ. Αγγελόπουλος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι εάν είχε τεθεί θέμα ίδρυσης νέου τοπικού υποκαταστήματος μετά την μετεστέγαση του περιφερειακού, θα είχε συμπεριληφθεί στο γενικότερο προγραμματισμό η ανακαίνιση του ιδιόκτητου κτιρίου της οδού Αγ. Μηνά και όχι η εκποίηση του.
Από τα στοιχεία όμως του ΙΚΑ προκύπτει ότι στο ίδιο χρονικό διάστημα ανέγερσης του νέου κτιρίου στον Εσταυρωμένο, γίνονταν εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου του Αγ. Μηνά με προϋπολογισμό 832.962 €.
Στο χώρο ευθύνης του περιφερειακού υποκαταστήματος Ηρακλείου, δραστηριοποιούνται σήμερα περίπου 6.000 επιχειρήσεις, εκτελούνται 2.632 δημόσια και 35.590 ιδιωτικά οικοδομικά έργα. Έχει 38.342 άμεσα ασφαλισμένους και 99.599 δικαιούχους περίθαλψης. Το 2005 έγιναν 643.657 ιατρικές επισκέψεις και 622.800 εργαστηριακές εξετάσεις.
Εξειδικεύοντας τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι στο γεωγραφικό χώρο εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου, δραστηριοποιούνται περίπου 3.200 επιχειρήσεις, ζουν 16.000 περίπου άμεσοι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ και περίπου 42.000 δικαιούχοι περίθαλψης.
Το κτίριο του Αγ. Μηνά βρίσκεται στο κέντρο της εντός των τειχών πόλης και η μεγαλύτερη απόσταση από τα όρια των τειχών είναι περίπου το 1 χλμ.
Η μετεστέγαση του περιφερειακού υποκαταστήματος Ηρακλείου σε νέο σύγχρονο κτίριο θα συμβάλλει στη περαιτέρω βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους συναλλασσόμενους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου.
Επειδή όμως ήδη έχει ανακαινιστεί το κτίριο της οδού Αγ. Μηνά και μπορεί να στεγάσει υπηρεσίες Τοπικού Υποκαταστήματος και
επειδή είναι επιτακτική η ανάγκη εξυπηρέτησης χιλιάδων ασφαλισμένων και εργοδοτών

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
Αν προτίθεται το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ να λειτουργήσει Τοπικό Υποκατάστημα με χώρο ευθύνης εντός των τειχών Ηρακλείου με διοικητικές υπηρεσίες (τμήματα εσόδων, οικοδομών, παροχών ασθενείας, μητρώου, ταμειακής υπηρεσίας και Διοικητικό-Οικονομικό) και υγειονομικές υπηρεσίες με ιατρούς βασικών ειδικοτήτων, ώστε να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες συναλλασσόμενοι που ζουν και δραστηριοποιούνται εντός των τειχών της πόλης του Ηρακλείου;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα