Skip links

Δίνουν στους ξενοδόχους και τους εμπόρους τους υπολογιστές που προορίζονταν για τους αγρότες

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε εντάξει στο μέτρο 3.2 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ΚΠΣ τη δράση για τη διάθεση 10.000 ηλεκτρονικών υπολογιστών στους έλληνες αγρότες και 1000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές στους έλληνες αλιείς.
Είχαν μάλιστα αναρτηθεί το 2004 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου οι προϋποθέσεις για την απόκτηση αυτών των υπολογιστών από τους αγρότες και αυτό που έμενε να γίνει ήταν η προκήρυξη της συγκεκριμένης δράσης.
Στα μέσα όμως του 2004 και ενώ οι αγρότες ανέμεναν την προκήρυξη της δράσης, αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα του Υπουργείου και η σχετική ενημέρωση για την διαδικασία προμήθειας των υπολογιστών.
Πρόσφατα μετά από καθυστέρηση 2,5 χρόνων, προκηρύχθηκε η δράση αυτή αλλά η δημοσιοποίηση του οδηγού εφαρμογής με τις προϋποθέσεις που απαιτεί έχει ξεσηκώσει τους αγρότες και ιδιαίτερα τους νέους αγρότες, αφού σχεδόν κανείς απ’ αυτούς δεν μπορεί να προμηθευτεί υπολογιστή.
Ο οδηγός εφαρμογής αποκλείει εντελώς τους αγρότες και τους νέους αγρότες και καθορίζει ως δικαιούχους τους εμπόρους και τους ξενοδόχους που έχουν και κάποια αγροτική ασχολία και στην έννοια του εμπόρου δεν συμπεριλαμβάνει καν τους αγρότες που εμπορεύονται οι ίδιοι τα αγροτικά προϊόντα που παράγουν.
Έτσι π.χ. ηλεκτρονικό υπολογιστή θα πάρει ένας ξενοδόχος ή έμπορος γουναρικών, που έχει και κάποιο αγροτικό εισόδημα, ενώ ένας πολυδραστήριος αγρότης που παράγει, συσκευάζει και εμπορεύεται τα προϊόντα που παράγει, δεν δικαιούται ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Επειδή οι αγρότες και ιδιαίτερα οι νέοι αγρότες είναι αγανακτισμένοι με την απόφαση σας να δώσετε στους εμπόρους και τους ξενοδόχους τους υπολογιστές που προορίζονταν γι’ αυτούς

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Αν προτίθεται να αποσύρει την πρωτοφανή αυτή απόφαση και να εκδώσει νέα, η οποία να δίνει προτεραιότητα στους αγρότες και στους νέους αγρότες;

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα