Skip links

Δέκα παραβάσεις της νομοθεσίας στην λειτουργία του Αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης»

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπη

Κύριε Υπουργέ,

Μετά από αυτοψία που έγινε από τη Διεύθυνση Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», διαπιστώθηκαν 10 παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.
Οι παραβάσεις αυτές αφορούν τη μη λειτουργία σταθμού μέτρησης αεροπορικού θορύβου, τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, τη μη κατασκευή αγωγού όμβριων υδάτων και παραβάσεις νομοθεσίας σε διάφορα έργα που έχουν γίνει, στο αεροδρόμιο και στον περιβάλλοντα χώρο του.
Η αυτοψία από τη Διεύθυνση Υγιεινής έγινε μετά από εντολή του Νομάρχη Ηρακλείου, ύστερα από τις καταγγελίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Αλικαρνασσού, ο οποίος εκτός των άλλων έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Επειδή από τα στοιχεία της αυτοψίας προκύπτουν σοβαρά θέματα καταστρατήγησης  της νομοθεσίας εις βάρος του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας και
επειδή δεν απαντήσατε στην υπ’ αριθμό 6045/1-12-2005 σχετική ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
Σε ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να προβείτε, ώστε να αρθούν οι παραπάνω παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας, προς όφελος της περιοχής της Νέας Αλικαρνασσού και στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας των πολιτών και των επισκεπτών του Ηρακλείου;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα