Skip links

Γραφείο Ειδικών Επιστημόνων στα Γυμνάσια και Λύκεια

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κύρια Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς στους χώρους των σχολείων της Β/θμιας Εκπαίδευσης, κρούσματα που έχουν σχέση με διαφόρων ειδών «παραβατικές συμπεριφορές» από μερίδα μαθητών (βιαιότητες, επιθετικότητα, διακίνηση ναρκωτικών, οργάνωση συμμοριών κ.ά.).
Αποτέλεσμα των συμπεριφορών αυτών είναι να δημιουργούνται ποικίλα προβλήματα στο χώρο του σχολείου, στους κοινωνικούς χώρους αλλά και στα ίδια τα παιδιά, στα οποία εμποδίζεται η ομαλή τους ένταξη και προσαρμογή τους στο χώρο του σχολείου και της κοινωνίας γενικότερα.
Η παρουσία στο χώρο του σχολείου ειδικών επιστημόνων θα βοηθήσει να ολοκληρωθεί ομαλά, απρόσκοπτα και ισορροπημένα το πέρασμα των παιδιών από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Θα διευκολύνει επίσης την ομαλή λειτουργία των σχολείων και θα δρομολογηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο η ένταξη των νέων στο κοινωνικό περιβάλλον.
Επειδή με δεδομένη σήμερα τη διάσπαση της συνοχής που παρουσιάζει η ελληνική οικογένεια, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας της εργασίας των γονέων, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη διορισμού ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στις σχολικές μονάδες

Ερωτάστε κα Υπουργέ
  
Αν προτίθεστε στο πλαίσιο του προγράμματος για την Παιδεία να προσλαμβάνονται Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί ανά σχολική μονάδα ή συστάδα σχολείων, για να βοηθηθούν οι νέοι στην κρίσιμη ηλικία της εφηβείας τους και στην ομαλή προσαρμογή τους στο κοινωνικό περιβάλλον;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα