Skip links

Για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάνε; (Τόλμη)

Κάθε τόσο ακούμε, από τους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό, όταν εμφανίζεται, μεγάλα, πλην όμως κούφια λόγια περί μεταρρυθμίσεων. Φαίνεται ότι οι επικοινωνιολόγοι, τους έχουν συστήσει ότι το θέμα πουλάει, ότι παραπλανεί τους πολίτες και έτσι το επαναλαμβάνουν, μάλλον παπαγαλιστί. Για μεταρρυθμίσεις βέβαια ακούμε, αλλά μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε. Μόνο κάποιες αντιδραστικές και οπισθοδρομικές επιλογές βλέπουμε να προωθούνται, πάντα εις βάρος των πολιτών και των εργαζομένων, που ωφελούν μόνο το μεγάλο κεφάλαιο, διασφαλίζουν τα υπερκέρδη των τραπεζών και ενισχύουν τους ήδη ισχυρούς.
Πρέπει να τους θυμίσουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις στον τόπο μας, ιστορικά, είναι ταυτισμένες με τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές που προώθησε η δημοκρατική παράταξη, με τις μεγάλες αλλαγές που προώθησαν ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Ανδρέας Παπανδρέου και πρόσφατα ο Κώστας Σημίτης. Δυστυχώς, η συντηρητική παράταξή πάντα ήταν ταυτισμένη με τη συντήρηση και ότι οπισθοδρομικό έχει να δείξει αυτός ο τόπος, πλην ίσως δύο-τριών επιλογών στα προηγούμενα εκατό χρόνια, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα όπως αυτή του Κ. Καραμανλή για την Ε.Ο.Κ.
Σήμερα η Νέα Δημοκρατία, πιστή στην παραταξιακή παράδοση, συνεχίζει τη συντηρητική πολιτική και τις οπισθοδρομικές επιλογές. Η απελευθέρωση του ωραρίου και η ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου, δεν είναι μεταρρύθμιση ούτε βέβαια η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αδιαφορία για τους αδύνατους.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει χρέος να αποκαλύπτει καθημερινά αυτήν την πολιτική που όχι μόνο δεν είναι μεταρρύθμιση, αλλά κάτω από το περιτύλιγμα περί μεταρρυθμίσεων, καλύπτονται οι πιο οπισθοδρομικές επιλογές για τον τόπο, εις βάρος των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων και κυρίως εις βάρος των νέων και των επιστημόνων.
 
Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα