Skip links

Ας αναλάβει ο Πρωθυπουργός τις ευθύνες του

Ο κ. Καραμανλής με την Κυβέρνηση του, 15 μήνες τώρα συνεχίζει να πολιτεύεται , χωρίς στόχους για τη χώρα και  χωρίς σχέδιο για το αύριο.
Όλοι οι Έλληνες διαπιστώνουν καθημερινά την αναντιστοιχία των προεκλογικών υποσχέσεων  με τις μετεκλογικές πράξεις.
   Οι προεκλογικές υποσχέσεις θυσιάστηκαν στον Καιάδα της απογραφής. Τα γεγονότα, επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις στοιχειώδεις, διαχειριστικές ανάγκες. Το ένα αδιέξοδο, διαδέχεται το άλλο. Οι πολίτες βιώνουν καθημερινά μια οδυνηρή πραγματικότητα. Η Κυβέρνηση, με την πολιτική της, προξενεί αβεβαιότητα και απαισιοδοξία.
•    Παρακολουθεί τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, χωρίς να παρεμβαίνει
•    Υποθηκεύει το μέλλον της χώρας, χωρίς να διαπραγματεύεται
•    Υπονομεύει τη ζωή του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του αγρότη, του μικρομεσαίου
•    Εγκλωβίζει και καθηλώνει τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου
•    Ξεπουλάει τις ελπίδες του ελληνικού λαού και
•    Στραγγαλίζει τα οράματα των νέων μας
Με την αλλοπρόσαλλη οικονομική της πολιτική, καταφεύγει στην όπως-όπως εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και φορτώνει το κόστος σ’ όλους τους Έλληνες.
Η θέση των πολιτών γίνεται ολοένα και δυσχερέστερη. Η ακρίβεια στην αγορά, προσλαμβάνει πια ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η αύξηση του κόστους ζωής και η μείωση των πραγματικών αποδοχών και των εισοδημάτων, οδηγεί τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς σε αδιέξοδο.
Από τη θεωρία της ελεύθερης οικονομίας η Κυβέρνηση πέρασε στην πρακτική της ελεύθερης ακρίβειας.
Παρά τις διαβεβαιώσεις, επιβλήθηκαν νέοι έμμεσοι φόροι.
Αυτή η συντηρητική και ταξική πολιτική οδηγεί , στην αύξηση του πληθωρισμού, που πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα και στην αύξηση της ανεργίας, που πλήττει κυρίως τους νέους.
Η Κυβέρνηση κατάφερε σ’ ένα χρόνο να απολέσει το 50%της εμπιστοσύνης των καταναλωτών. Πολύ σύντομα φαίνεται ότι θα απολέσει και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών, που ζητούν, υπεύθυνη πολιτική πρόταση, και αποτελεσματική πράξη.
Οι αγρότες, που πίστεψαν τα ψεύτικα, τα λόγια, τα μεγάλα, βλέπουν πρώτοι τις προσδοκίες τους να προδίδονται αφού γίνονται καθημερινά μάρτυρες, της πολιτικής ένδειας και της πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης στον Αγροτικό  χώρο.
Ένα χώρο, για τον οποίο είχαν δημιουργηθεί οι περισσότερες και μεγαλύτερες προσδοκίες.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. κατάφερε το ακατόρθωτο, ενώ μειώνονται οι τιμές παραγωγού και αυξάνονται καθημερινά οι τιμές καταναλωτή.
Η Ν.Δ. όχι μόνο δεν υλοποιεί αυτά που υποσχέθηκε, αλλά δείχνει ανήμπορη να διαχειριστεί αυτά που παρέλαβε και προσθέτει νέα οικονομικά βάρη στους Έλληνες πολίτες.
Η Κυβέρνηση ουσιαστικά κρύβεται όχι μόνο από τους πολίτες, αλλά και από τον ίδιο της, τον εαυτό.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις την ακολουθούν, σαν σκιά και οι μετεκλογικές αντιφάσεις, φρενάρουν οποιαδήποτε εξέλιξη.
Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η συζήτηση που θα ακολουθήσει, είναι μια ευκαιρία για να συνειδητοποιήσει η Κυβέρνηση τις ευθύνες της.
Ο κ. Καραμανλής οφείλει για όσο διάστημα μείνει ακόμη στην Κυβέρνηση, να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα