Skip links

Απόφαση-εμπαιγμός για τους αστυνομικούς

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, Β) Δημόσιας Τάξης κ. Γ. Βουλγαράκη

Κύριοι Υπουργοί,

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται ασυνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την οικονομική ενίσχυση των αστυνομικών υπαλλήλων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Aλογοσκούφη, χαρακτηρίζεται ως κρατικό έσοδο και πιστώνεται στον κρατικό προϋπολογισμό το 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από ποδοσφαιρικούς και λοιπούς αθλητικούς αγώνες, που θεσπίστηκε με τον νόμο 2800/2000, προκειμένου να χορηγείται ειδική αποζημίωση στο αστυνομικό προσωπικό για την πρόσθετη απασχόλησή του στις αθλητικές συναντήσεις.
Χαρακτηριστικό του εμπαιγμού των αστυνομικών υπαλλήλων από την κυβέρνηση είναι και το γεγονός ότι την ίδια ημέρα που ο κ. Aλογοσκούφης υπέγραφε την απόφαση για μεταφορά των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στον κρατικό προϋπολογισμό ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Bουλγαράκης, δήλωνε ότι υπεγράφη «η απόφαση που αφορά την αποζημίωση του αστυνομικού προσωπικού για την πρόσθετη απασχόλησή του στα μέτρα τάξης και ασφάλειας στις αθλητικές συναντήσεις».
Τόνιζε μάλιστα ότι με την απόφαση αυτή «ικανοποιείται ένα πάγιο και μακροχρόνιο αίτημα των αστυνομικών και αποδεικνύεται εμπράκτως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας».
H αλήθεια βέβαια είναι άλλη, αφού στην απόφαση του κ. Αλογοσκούφη, που υπεγράφη στις 23 Ιανουαρίου και με το πρόσχημα ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί ειδικός, εκτός προϋπολογισμού, λογαριασμός, τα έσοδα από το 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των Αθλητικών Σωματείων και λοιπών φορέων που διοργανώνουν αθλητικές συναντήσεις και των συναφών διαφημίσεων χαρακτηρίζονται κρατικό έσοδο και καθορίζεται η διαδικασία απόδοσής τους στην εφορία.
Επειδή σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα έσοδα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του Επιδόματος Ειδικών Συνθηκών 57,60 ευρώ, που έχει αποφασιστεί να δοθεί στους αστυνομικούς υπαλλήλους σε 4 ετήσιες δόσεις (έχουν χορηγηθεί τα πρώτα 14,40 ευρώ), έναντι της αρχικής δέσμευσης για χαρακτηρισμό του επαγγέλματός τους ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού.

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί
 
Αν αληθεύει το δημοσίευμα πως η προεκλογική εξαγγελία για υπαγωγή των αστυνομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά μεταφράστηκε σε επίδομα ειδικών συνθηκών, που και αυτό όμως δεν θα βαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά θα χρηματοδοτηθεί με χρήματα των ίδιων των αστυνομικών, αφού το έσοδο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα είχε θεσπιστεί για χορήγηση αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στα μέτρα τάξης και ασφάλειας στα γήπεδα;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα