Skip links

Αποκλεισμένος ο νομός Ηρακλείου από τις χρηματοδοτήσεις για τη σχολική στέγη

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Κυρία Υπουργέ,

Με τις χθεσινές σας δηλώσεις στους δημοσιογράφους, βεβαιώνετε ότι υπάρχει «επαρκέστατη χρηματοδότηση» για το πρόγραμμα σχολικής στέγης και ότι τα προβλήματα εντοπίζονται μόνο στην ανεύρεση οικοπέδων.
Όμως, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, στο νομό Ηρακλείου, υπάρχουν σχολεία που σταμάτησε η κατασκευή τους στη μέση λόγω οφειλών προς τους εργολάβους, δημοπρατημένα σχολεία που δεν ξεκινούν λόγω έλλειψης χρημάτων, οικόπεδα αγορασμένα και έτοιμες μελέτες που δεν δημοπρατούνται λόγω του ότι αρνείστε πεισματικά και ανεξήγητα να χρηματοδοτήσετε το πρόγραμμα σχολικής στέγης του νομού. 
Όπως φαίνεται καθαρά, μετά από σύγκριση με τις χρηματοδοτήσεις που δώσατε πέρυσι και φέτος (μέσω ΠΔΕ, ΟΣΚ και μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους Δήμους) π.χ. στο νομό Θεσσαλονίκης που έχει ανάλογο πρόβλημα σχολικής στέγης, ο νομός Ηρακλείου είναι ουσιαστικά αποκλεισμένος από το πρόγραμμα σχολικής στέγης τα δύο τελευταία χρόνια.
Η αντιμετώπιση αυτή του νομού μας από το Υπουργείο Παιδείας, την ίδια ώρα που δηλώνετε ότι το Υπουργείο έχει επαρκέστατη χρηματοδότηση για τη σχολική στέγη, παγιώνει την άποψη στους πολίτες και στους εκπροσώπους των φορέων, ότι υπάρχουν σκοπιμότητες που επηρεάζουν τις αποφάσεις σας.
Για όλα τα παραπάνω

Σας ερωτώ κα Υπουργέ

Πότε το Υπουργείο Παιδείας και εσείς προσωπικά, θα αναθεωρήσετε τη στάση σας για το νομό Ηρακλείου και θα δώσετε τις χρηματοδοτήσεις που απαιτούνται για το πρόγραμμα σχολικής στέγης του νομού;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα