Skip links

Αποκατάσταση του Βυζαντινού Μνημείου του Αγίου Πέτρου στο Ηράκλειο

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού κ. Κ. Καραμανλή

Κύριε Υπουργέ,

Απαντώντας στην υπ’ αριθμόν 3478/24-09-2004 ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή σχετικά με την «Αποκατάσταση του Βυζαντινού Μνημείου του Αγίου Πέτρου στο Ηράκλειο», ο Υφυπουργός κ. Τατούλης δήλωνε ότι:
«…Λόγω των ιδιαζόντων χαρακτηριστικών του μνημείου, των εκ κατασκευής στατικών προβληματικών που παρουσιάζει και των πολλαπλών καταρρεύσεων που έχει υποστεί, οι επεμβάσεις στατικής αποκατάστασης είναι δυσχερείς και προβληματικές. Για το λόγο αυτό συγκαλέστηκαν τρεις πολύωρες συσκέψεις στο ΥΠ.ΠΟ. στα 9 Ιουλίου 2004, στις 16 Ιουλίου 2004 και στις 14 Οκτωβρίου 2004.
Μετά από τις ως άνω συναντήσεις, όπου συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα των επεμβάσεων, οι μελετητές ολοκλήρωσαν τη μελέτη και την υπέβαλαν στο ΥΠ.ΠΟ. Όπως μας ενημέρωσε η ΔΑΒΜΜ, η μελέτη θα εισαχθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στις 18-10-2004, μετά τη γνωμοδότηση του οποίου, το έργο θα μπει στο δρόμο για την υλοποίησή του.»
Επειδή ήδη έχουν περάσει εννέα μήνες από την εισαγωγή του θέματος στο Κ.Α.Σ. και δεν έχει διαπιστωθεί καμιά εξέλιξη στο έργο

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

•    Ποια είναι η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου σχετικά με την αποκατάσταση του μνημείου του Αγίου Πέτρου;
•    Πότε θα συνεχιστούν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα