Skip links

Αποδυναμώνεται το ΕΘΙΑΓΕ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Επιβεβαιώνεται και φέτος, με την ανακοίνωση των προϋπολογισμών των περιφερειακών μονάδων του ΕΘΙΑΓΕ, ότι η Κυβέρνηση σταδιακά άλλα σταθερά το οδηγεί στην απαξίωση, απογοητεύοντας τους εργαζόμενους σ’ αυτό και τους αγρότες, που πίστεψαν στις προεκλογικές υποσχέσεις για αναβάθμιση της αγροτικής έρευνας.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι το Ινστιτούτο Προστασίας Φυτών Ηρακλείου που είχε το 2003 προϋπολογισμό 70.000 €, το 2004   56.000 €, το 2005   51.000 €,  το 2006 έχει μόνο 33.000 €.
Η κυβερνητική αυτή επιλογή στερεί από τους έλληνες αγρότες τη σημαντική υποστήριξη των ιδρυμάτων αγροτικής έρευνας στην προσπάθεια τους για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, ιδιαίτερα σήμερα που η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης το προϋποθέτει.
Επειδή, η μείωση των προϋπολογισμών των ερευνητικών ιδρυμάτων κατά 50% σε σχέση με το 2003 οδηγεί, όχι μόνο στη σταδιακή αποδυνάμωσή τους, αλλά στην αδυναμία λειτουργίας τους

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
•    Ποιος είναι τελικά ο σχεδιασμός του Υπουργείου σας για την αγροτική έρευνα και το ΕΘΙΑΓΕ;
•    Εκτιμάτε ότι με τους φετινούς προϋπολογισμούς οι ερευνητικές μονάδες του ΕΘΙΑΓΕ θα μπορέσουν να αποδώσουν το αναγκαίο έργο; 

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα