Skip links

Αντιφατικές αποφάσεις για τη φορολογική πολιτική

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, Β) Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη

Κύριοι Υπουργοί,

Η φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις και ο τρόπος άσκησής της δείχνουν έλλειψη σχεδίου και επιβεβαιώνουν την αντιφατικότητα και προχειρότητα ορισμένων αποφάσεων που λαμβάνονται.
Η υποχρέωση των επιχειρήσεων να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών και προμηθευτών, για συναλλαγές με αξία πάνω από 300 ευρώ, που αφορούσαν χονδρικές πωλήσεις και παροχή υπηρεσιών και ίσχυε μέχρι το 2004, επεκτάθηκε με απόφασή σας σε όλες τις συναλλαγές και ανεξάρτητα από το ύψος τους.
Η απόφαση αυτή εισήγαγε ένα τεράστιο όγκο δουλειάς και γραφειοκρατίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους μικροεπιτηδευματίες με μεγάλο κόστος χωρίς να αναμένονται ουσιαστικά αποτελέσματα σύλληψης φοροδιαφυγής από τις λιανικές πωλήσεις του 1 ευρώ.
Στη συνέχεια, προφανώς βλέποντας τα αδιέξοδα στα οποία οδηγείτε τους μικροεπιχειρηματίες, επαναφέρατε ουσιαστικά ότι ίσχυε παλιότερα.
Επειδή σημαντικές αποφάσεις, που επιβαρύνουν τους μικρομεσαίους και κυρίως τις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις σε μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτούς, λαμβάνονται χωρίς τον απαραίτητο διάλογο με τους εκπροσώπους τους και με αμφισβητούμενο όφελος για την οικονομία        

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί

Αν, μετά τις αντιφατικές αποφάσεις και τη σύγχυση που δημιουργούν αυτές, προτίθεστε να προχωρήσετε σε ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αποφεύγονται οι αιφνιδιασμοί από τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν; 

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Βασίλης Κεγκέρογλου

Δημήτρης Πιπεργιάς

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα