Skip links

Ανεπαρκείς οι έλεγχοι στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, Β) ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο

Κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ανεπαρκείς χαρακτηρίζονται οι έλεγχοι στην αγορά ενόψει των Χριστουγέννων εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και του απαραίτητου εξοπλισμού στις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
Επιπλέον το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει δώσει ακόμη συγκεκριμένες οδηγίες στις αρμόδιες Διευθύνσεις των Ν.Α., σχετικά με τους ελέγχους που πρέπει να ενεργήσουν για τον εντοπισμό των επικίνδυνων προϊόντων, που πιθανά κυκλοφορούν.
Αποτέλεσμα της ανεπάρκειας των ελέγχων, είναι η ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων προϊόντων αμφιβόλου ποιότητας, που εισήχθησαν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κυρίως από την Κίνα.
Επειδή τα παραπάνω έχουν προκαλέσει την ανησυχία των καταναλωτών που για μια ακόμη φορά βρίσκονται απροστάτευτοι

Ερωτάστε κ.κ. Υπουργοί

•    Αν προτίθεστε να δώσετε συγκεκριμένες οδηγίες στις Διευθύνσεις Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, για τους αναγκαίους ελέγχους;
•    Αν φροντίσετε ώστε να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό οι αρμόδιες Διευθύνσεις, προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν στο κρίσιμο και δύσκολο έργο τους, που είναι η προστασία του καταναλωτή;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα