Skip links

Αναφορά στον αρχιεπίσκοπο Τιμόθεο με αφορμή την κοίμησή του

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
ΙΑ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΥΝΟΔΟΣ Β΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΟΗ΄
Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2006

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήρης Χατζηγάκης): Κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στη συζήτηση των ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ.
Αναφορές – ερωτήσεις δεύτερου κύκλου
Η πρώτη με 7201/1195/1.2.2006 ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων του Βουλευτή του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Βασιλείου Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων σχετικά με τη δημοπράτηση όλων των συμβάσεων που αφορούν τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και την Εθνική Οδό Ηρακλείου – Μεσσαράς διαγράφεται λόγω κωλύματος του Υπουργού.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν εισέρθουμε στην ημερήσια διάταξη των επερωτήσεων, ο κ. Κεγκέρογλου θέλει να κάνει μία αναφορά κατ’ εξαίρεση.
Συμφωνεί το Σώμα;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήρης Χατζηγάκης): Συνεπώς, το Σώμα συμφώνησε.
Ορίστε, κύριε Κεγκέρογλου έχετε το λόγο.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
Βρίσκομαι πράγματι σήμερα στη Αίθουσα με αφορμή την ερώτηση η οποία διαγράφηκε, όμως θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένο καθήκον όχι μόνο δικό μου, αλλά και του Σώματος συνολικά –και νομίζω ότι κανείς συνάδελφος δεν θα έχει αντίρρηση- να απευθύνουμε στον εκλιπόντα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κυρό Τιμόθεο το ύστατο χαίρε, όταν μάλιστα σήμερα είναι η τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, πριν τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.
Η Κρήτη όλη και η Ορθόδοξη Εκκλησία θρηνεί. Πρόκειται για έναν Ορθόδοξο Ιεράρχη, ο οποίος υπήρξε φωτεινό παράδειγμα, υπήρξε ένας μεγάλος Ιεράρχης με λαμπρό θεολογικό έργο, με εξαίρετη εκκλησιαστική διακονία και είναι γνωστό στο πανελλήνιο το μεγάλο κοινωνικό έργο του. Υπήρξε ένας Ιεράρχης αγάπης, προσφοράς και θυσίας. Αιωνία του η μνήμη.

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Σωτήρης Χατζηγάκης): Αιωνία του η μνήμη.
Ευχαριστώ, κύριε Κεγκέρογλου.

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα