Skip links

Αναστολή δραστηριοτήτων της εταιρείας 3Ε

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Α) ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΙΟΥΦΑ, Β) ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
κ. ΠΑΝΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ

Η Κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα μέτρα που παίρνει ενάντια στους εργαζομένους στο Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ισχυρίζεται ότι δημιουργεί ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον, που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας.
Εκείνο όμως, που μέχρι στιγμής φαίνεται να καταφέρνει είναι, να διαμορφώνει ένα κλίμα πλήρους ασυδοσίας των εργοδοτών και να οδηγεί τη χώρα στην αποβιομηχάνιση και την αποεπένδυση, αφού τα λουκέτα και το κλείσιμο των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων έχουν πάρει διαστάσεις ενδημικού φαινομένου.
Τελευταίο κρούσμα είναι η ανακοινωθείσα από την εταιρεία 3Ε, αναστολή τμήματος της εμπορικής δραστηριότητας και της γραμμής παραγωγής Αθηνών, εξ’ αιτίας της οποίας προχωράει σε πρώτη φάση στην απόλυση 150 εργαζομένων. Ανάστατοι οι εργαζόμενοι θεωρούν αδικαιολόγητη την απόφαση αυτή της εταιρείας, γιατί είναι κερδοφόρα και απασχολεί σήμερα άμεσα 2500 εργαζομένους και περίπου 1500 σε συμπληρωματικές δραστηριότητες.
Είναι διάχυτη η εντύπωση ότι οι κινήσεις αυτές της εταιρείας είναι ενταγμένες σε ένα σχεδιασμό σταδιακής μεταφοράς δραστηριοτήτων της, σε γειτονικές βαλκανικές χώρες και ότι θα επακολουθήσει αναστολή και άλλων δραστηριοτήτων, που θα συνοδευτεί και με άλλες απολύσεις.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

•    Σε τι ενέργειες θα προβούν ώστε να αποτραπεί η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της εταιρείας 3Ε και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
ΡΟΔΟΥΛΑ ΖΗΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα