Skip links

Ανέγερση νέου σύγχρονου ενιαίου διδακτηρίου στην Αγ. Βαρβάρα Ηρακλείου

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Μ. Γιαννάκου

Τα κτίρια που στεγάζουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Αγ. Βαρβάρα έδρα του ομώνυμου Δήμου, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα στις κτιριακές τους υποδομές, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα το 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο στεγάζεται σε κτίριο το οποίο ολοκληρώθηκε το 1960 και οι όποιες διορθωτικές παρεμβάσεις, δεν αρκούν για να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες.
Το 12/θέσιο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο, το οποίο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις στοιχειώδες ανάγκες ασφάλειας και υγιεινής.
Το 2ο Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε κτίριο το οποίο είχε κατασκευαστεί για να καλύψει ανάγκες Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης.
Ο Δήμος Αγ. Βαρβάρας προσανατολίζεται να αγοράσει το οικόπεδο για να ανεγερθεί νέο σύγχρονο διδακτήριο, που θα καλύψει τις κτιριακές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αγ. Βαρβάρας και να σταματήσουν να λειτουργούν το Δημοτικό Σχολείο και τα Νηπιαγωγεία στα παραπάνω κτίρια.
Επειδή ο ρόλος του σχολικού κτιρίου είναι σημαντικός στην ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στους μαθητές και
επειδή η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου με τις μειωμένες πιστώσεις των τελευταίων χρόνων, αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ένα τέτοιο έργο

Ερωτάται η κα Υπουργός
  

Αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει τη Ν.Α.Η., προκειμένου να προχωρήσει στην ανέγερση νέου σύγχρονου ενιαίου διδακτηρίου για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγ. Βαρβάρα;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα