Skip links

Ανέγερση κτιρίου της Πινακοθήκης Βιάννου

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη

Κύριε Υπουργέ,

Η ανέγερση του κτιρίου της Πινακοθήκης Βιάννου είναι έργο υποδομής για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βιάννου, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή.
Οργανωμένο μουσείο εικαστικών  τεχνών  εκτός από το Ρέθυμνο και τα Χανιά δεν υπάρχει άλλο στη Κρήτη. Επομένως η ύπαρξη της  Πινακοθήκης Βιάννου έρχεται να καλύψει ένα σημαντικό κενό, και  με όλα εκείνα τα θετικά αποτελέσματα και τη βαρύνουσα σημασία  που συνεπάγεται ένας τέτοιος θεσμός για τις αποκεντρωμένες κοινωνίες .
Η Πινακοθήκη Βιάννου έχει αυτή τη στιγμή στη συλλογή της 140 έργα επιφανών εικαστικών καλλιτεχνών (Ζωγράφοι-γλύπτες-χαράκτες. κλπ.) και τα οποία αποτελούν αποκλειστική δωρεά  προς τον Εκπολιτιστικό & Εξωραϊστικό Σύλλογο Κερατόκαμπου-Καψάλων «Η Βίγλα». Η μεγαλειώδης αυτή προσφορά  έγινε στο όνομα του μεγάλου τέκνου της Βιάννου Ιωάννου Κονδυλάκη. Οι δωρητές καλλιτέχνες  ενστερνίστηκαν  το όλο εγχείρημα και συγκινήθηκαν από την ιδέα δημιουργίας του μουσείου σε έναν τέτοιο τόπο.
Αλλά όπως είναι φυσικό οι δωρητές καλλιτέχνες ενδιαφέρονται γι’ αυτά  τους τα έργα να στεγασθούν σύντομα και μόνιμα.
Η “έκθεση σκοπιμότητας  έργου” υποβλήθηκε στο ΥΠ.ΠΟ. μαζί με το σχετικό πλήρη φάκελο το Σεπτέμβριο του 2005 για την ένταξη  αυτού του έργου στο πρόγραμμα  “Πολιτισμός 2000-2006”. Δυστυχώς το ΥΠ.ΠΟ. απέρριψε την αίτηση.
Επειδή με ίδια έσοδα του συλλόγου έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου, προϋπολογισμού 250.000 € και
επειδή η αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης του έργου είναι επιβεβλημένη για την ανάδειξη του πολιτισμού

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
Αν προτίθεστε να εντάξετε το έργο “Ανέγερση κτιρίου της Πινακοθήκης Βιάννου” σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και σε ποιο;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα