Skip links

Αμφισβητείται η ισοτιμία των πτυχίων ΤΕΙ που δόθηκαν πριν τις 11 Ιουνίου 2001

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Κα Μ. Γιαννάκου

Το Υπουργείο Παιδείας θέτει εν αμφιβόλω την ισοτιμία 200.000 και πλέον πτυχίων των ΤΕΙ που δόθηκαν πριν τις 11 Ιουνίου 2001, με απόφαση που υπογράφει ο ειδικός γραμματέας για τα Τεχνολογικά Ιδρύματα και η οποία απεστάλη στο ΤΕΙ Πειραιά.
Στην απόφαση με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2006, που υπογράφει ο κ. Σούτσας, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι “οποιαδήποτε ισοτιμία που έχει δοθεί ή πρόκειται να δοθεί στο μέλλον σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1865/1989 σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεπάγεται τη χορήγηση πτυχίου ισοδύναμου με αυτά που διέπονται από τις διατάξεις του Ν.2916/2001”, όταν δηλαδή ψηφίστηκε η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ.
Η παραπάνω απόφαση, για το διαχωρισμό των πτυχίων πριν και μετά τις 11  Ιουνίου 2001, όσον αφορά τα επιδόματα και τη μισθολογική κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά αδιέξοδα και προβλήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Επειδή αμφισβητείτε ακόμη και η διαδικασία του ΑΣΕΠ, εάν δεχθούμε ότι τα πτυχία ΤΕΙ που δόθηκαν πριν και μετά τις 11 Ιουνίου 2001 δεν είναι ισότιμα και
επειδή όπως υποστηρίζουν οι σύλλογοι αποφοίτων των ΤΕΙ “αν δεν υπάρξει απόσυρση, τότε σημαίνει ότι η Κυβέρνηση προσπαθεί να αμφισβητήσει την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων”

Ερωτάται η κα Υπουργός
  
Αν θα αποσύρει τη συγκεκριμένη απόφαση του ειδικού γραμματέα του Υπουργείου, που διαχωρίζει και υποβαθμίζει τα πτυχία των Τ.Ε.Ι.;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα