Skip links

Αλλάζει η Κυβέρνηση την οργανωτική δομή των υπηρεσιών των Περιφερειών της χώρας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο

Σύμφωνα με την ισχύουσα οργανωτική δομή των Περιφερειών (Ν.2503/97), οι οργανικές θέσεις Γενικού Δ/ντή, Δ/ντών και Προϊσταμένων Τμημάτων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης που υφίστανται σήμερα, ανέρχονται σε 86.
Το Υπουργείο ΕΣ.Δ.Δ.Α. έχει συστήσει επιτροπή με πρόεδρο τον Γενικό Γραμματέα κ. Βεζυργιάκη, με σκοπό να δημιουργηθεί νέο θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειών της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες για την Περιφέρεια Κρήτης το νέο οργανόγραμμα, προβλέπει τη σύσταση 176 θέσεων Δ/ντών και Προϊσταμένων Τμημάτων.
Επειδή αν αληθεύουν οι πληροφορίες θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης όπως η επικάλυψη αρμοδιοτήτων αφού αντί για μικρότερο, πιο ευέλικτο οργανωτικό σχήμα, θα δημιουργηθούν μικρά τμήματα και μικρές Δ/νσεις, με σκοπό όπως ακούγεται να βολευτούν τα “γαλάζια παιδιά”

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  
•    Με ποιο σκεπτικό η επιτροπή αποφαίνεται στην αύξηση των θέσεων Δ/ντών και Προϊστάμενων Τμημάτων στις υπηρεσίες των Περιφερειών;
•    Γνωρίζει ότι μια τέτοια δομή θα λειτουργήσει ανασταλτικά προς την εκσυγχρονιστική κατεύθυνση που όλοι οραματιζόμαστε για τις δημόσιες υπηρεσίες;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα