Skip links

Ακυρώνεται το Ποδηλατοδρόμιο Ηρακλείου;

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Πολιτισμού κ. Γ. Βουλγαράκη

Το ανοικτό Μινωϊκό Ποδηλατοδρόμιο του Ηρακλείου ήταν ιδέα και αίτημα των αθλητικών φορέων του Ηρακλείου και ιδιαίτερα του χώρου της ποδηλασίας.
Οι  εθνικές και διεθνείς επιτυχίες των αθλητών του Ηρακλείου με τους δραστήριους ποδηλατικούς συλλόγους (ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ κλπ) επέβαλαν την υλοποίηση του.
Η προμελέτη του έργου, με ολυμπιακές προδιαγραφές και τεχνικά χαρακτηριστικά (πίστα 250, 1.300 θέσεις, 3.000 τ.μ. κλειστούς χώρους), έγινε από ομάδα αρχιτεκτόνων, ελλήνων και ξένων, σε συνεργασία με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και την Γ. Γ. Αθλητισμού.
Μετά από πολλές προτάσεις, επιλέχθηκε η τελική θέση του ποδηλατοδρομίου, δυτικά του Παγκρητίου Σταδίου, για την οποία προχώρησαν όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης και μελέτης εφαρμογής.
Η κυβέρνηση είχε εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2001.
Το έργο δημοπρατήθηκε με το σύστημα μελέτη –κατασκευή στις 21-08-2002 με προϋπολογισμό 3 εκ.€ περίπου και αναδείχθηκε ανάδοχος στις 12-12-2002 και στη συνεχεία υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο.
Απαντώντας στην υπ’ αριθμό 9711/11-04-2005 ερώτηση, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Ορφανός δήλωσε ότι: “…Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει απευθύνει έγγραφο αίτημα στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε. ζητώντας να ληφθεί υπόψη στους σχεδιασμούς της και στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει με το Δήμο Ηρακλείου για τη μεταολυμπιακή λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου, η δυνατότητα χωροθέτησης του Ποδηλατοδρομίου στη συγκεκριμένη έκταση.”
Επειδή ήδη έχει περάσει ένα έτος και δεν έχει ανακοινωθεί καμία εξέλιξη και
επειδή κινδυνεύει να μην πραγματοποιηθεί ένα έργο πνοής για τον αθλητισμό της Κρήτης

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Γιατί δεν προχωρούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της κατασκευής του ποδηλατοδρομίου Ηρακλείου;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα