Skip links

Αδιαφάνεια στις συμβάσεις του ΤΑΞΥ με τους Ιατρούς

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1) Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο, 2) Απασχόλησης  Σ.Τσιτουρίδης
Κύριοι Υπουργοί,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου καταγγέλλει τη διοίκηση του ΤΑΞΥ για τον αδιαφανή και απαράδεκτο τρόπο που χειρίζεται το θέμα των συμβάσεων με τους γιατρούς.
Ο Σύλλογος σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων σημειώνει:
«Για άλλη μια φορά η διοίκηση του ΤΑΞΥ και η προϊσταμένη πολιτική αρχή του, προχώρησε στην επιλογή συμβασιούχων ιατρών χωρίς τη χρήση θεσμοθετημένων κριτηρίων. Το καθεστώς αυτό είναι απαράδεκτο και το καταγγέλλομε με όλες μας τις δυνάμεις στο ιατρικό Σώμα και στους ασφαλισμένους του ΤΑΞΥ.
Πάγια θέση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου είναι η δυνατότητα των ασφαλισμένων να έχουν ελεύθερη επιλογή ιατρού, που σημαίνει ότι όλοι οι ιατροί που δεν έχουν νομικά κωλύματα να έχουν δυνατότητα σύναψης σύμβασης με το ΤΑΞΥ, γεγονός που συμβαίνει με άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ο Ο.Π.Α.Δ.»
Επειδή  η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου διασφαλίζει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη και φαίνεται ότι θα συμβάλλει στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, χωρίς μάλιστα πρόσθετο οικονομικό κόστος.  

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί
1)    Γιατί το ΤΑΞΥ διαχειρίζεται με αδιαφανή τρόπο το θέμα των συμβάσεων των ιατρών και αρνείται να υλοποιήσει την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου;
2)    Αν θα αναλάβουν τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, η ισονομία και η διαφάνεια στις συμβάσεις του ΤΑΞΥ με του ιατρούς.

Ο ερωτών Βουλευτής

Βασίλης Κεγκέρογλου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα