Skip links

Ίδρυση τμήματος της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος στην Κρήτη

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Μπασιάκο

Η Κρήτη είναι μια περιφέρεια με έντονα αναπτυσσόμενη κτηνοτροφία, που έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα μεταποίησης κρέατος.
Οι μονάδες μεταποίησης κρέατος, τα κρεοπωλεία και οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις τροφίμων που καθημερινά ιδρύονται στην Κρήτη, χρειάζονται προσωπικό που να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες και πτυχία.
Όπως είναι γνωστό η Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει έδρα την Αθήνα, ενώ αυτοί που ζητούν να παρακολουθήσουν τη σχολή, προέρχονται κατά πλειοψηφία από την περιφέρεια.
Την τελευταία 5ετία (2000-2005) μόνο από το Ηράκλειο είχαν κατατεθεί μέσω της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής 432 αιτήσεις για παρακολούθηση της Σχολής.
Σημειώνω ότι μόνο το 2002 που λειτούργησε με υπουργική απόφαση η Σχολή στην Κρήτη, την παρακολούθησαν μόνο από το Ηράκλειο, 150 ενδιαφερόμενοι.
Από τα στοιχεία αυτά, αποδεικνύεται η ανάγκη για συστηματική λειτουργία της Σχολής στην Κρήτη με την ίδρυση Περιφερειακού Τμήματος με συνεχή ή περιοδική λειτουργία

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Αν προτίθεται να ιδρύσει στην Κρήτη Περιφερειακό Τμήμα της Σχολής Επαγγελμάτων Κρέατος;
2.    Αν φροντίσει για την άμεση λειτουργία σεμιναριακού τμήματος της Σχολής στην Κρήτη, όπως έγινε το 2002, ώστε να εκπαιδευτούν άμεσα οι ενδιαφερόμενοι;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα