Skip links

Έξαρση των ενεργειών της τρομοκράτησης των κατοίκων στο Δ. Δ. Τεφελίου του Δήμου Αστερουσίων

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρα

Έχω καταθέσει στη Βουλή σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την ανάγκη ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Πύργου Ηρακλείου, προκειμένου να αστυνομευθεί καλύτερα η περιοχή ευθύνης του, με αφορμή τα σοβαρά κρούσματα τρομοκράτησης των κατοίκων στο Δ. Δ. Τεφελίου του Δήμου Αστερουσίων.
Στις απαντήσεις του Υπουργείου, αφού γίνεται γενικόλογη αναφορά στις μελέτες αναμόρφωσης των Αστυνομικών Διευθύνσεων και τη λειτουργικότερη δομή τους και αφού αναγνωρίζεται η έλλειψη στελεχών και στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, δεν αναφέρονται άμεσες λύσεις προκειμένου να σταματήσουν τα σοβαρά αυτά κρούσματα τρομοκρατίας στην περιοχή.
Ξημερώματα του Σαββάτου 17/06/2006, είχαμε νέο κρούσμα. Άγνωστοι “γάζωσαν” με αυτόματα όπλα, μέσα από κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν μετά, δυο καταστήματα στο ίδιο Δημοτικό Διαμέρισμα.
Επειδή παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της μειωμένης αστυνομικής δύναμης της περιοχής τα κρούσματα τρομοκρατίας συνεχίζονται και
επειδή οι κάτοικοι της περιοχής είναι κυριευμένοι από ανασφάλεια για το αύριο

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  
1.    Γιατί δεν εφαρμόζονται τα ειδικά μέτρα που προβλέπονται από το νόμο σε τέτοιες περιπτώσεις;
2.    Έως πότε οι κάτοικοι της περιοχής θα είναι στο έλεος των τρομοκρατικών χτυπημάτων;
3.    Σε ποια άμεσα μέτρα θα προβείτε ώστε να παταχθεί η τρομοκρατία στην περιοχή του Δ. Δ. Τεφελίου του Δήμου Αστερουσίων;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα