Skip links

Έκδοση Κ.Υ.Α. για στεγαστικά δάνεια στους Έλληνες Τσιγγάνους

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΕΣ.Δ.Δ.Α. κ. Π. Παυλόπουλο

Κύριε Υπουργέ,

Τα στεγαστικά δάνεια για τους Έλληνες Τσιγγάνους αποτέλεσαν μια σημαντική παρέμβαση για την κοινωνική τους ένταξη. Με την υπ’ αριθμό 6035/30-01-2004 (ΦΕΚ 170/30-01-04, τεύχος Β’) Κοινή Απόφαση των Υπουργείων ΕΣ.Δ.Δ.Α. και Οικονομίας & Οικονομικών, ο αριθμός των δανείων αυξήθηκε από 4.500 σε 9.000, ενώ η τελευταία προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν η 30η Ιουλίου 2004.
Με την υπ’ αριθμό 9519/04-04-06 ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, ζητούσα να ενημερωθώ αν προτίθεστε να δώσετε νέα προθεσμία, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αίτηση για τη λήψη στεγαστικών δανείων.
Στην απάντησή σας δηλώνετε, ότι το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. επεξεργάζεται ήδη την τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου και έκδοση σχετικής Κ.Υ.Α., που θα δίνει εκ νέου τη δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις με επικαιροποιημένα δικαιολογητικά.
Επειδή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για λήψη αυτών των δανείων από Έλληνες Τσιγγάνους και
επειδή πρέπει να υπάρξει έγκαιρα ο απαραίτητος προγραμματισμός από την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ερωτάστε κ. Υπουργέ
  
Αν έχετε προχωρήσει στην έκδοση της Κ.Υ.Α. και στην τροποποίηση του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ώστε να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους Έλληνες Τσιγγάνους να υποβάλλουν αιτήσεις;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα