Skip links

Άμεσες λύσεις για τα αμπελουργικά προϊόντα που οδηγούνται στην καταστροφή

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ κ. Σ. ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ

Κύριε Υπουργέ,

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει φέτος με τα αμπελουργικά προϊόντα, σας έχει εκτεθεί κατ’ επανάληψη, το τελευταίο διάστημα, από τις οργανώσεις των παραγωγών, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του νομού και τους βουλευτές.
Όλες οι οργανώσεις σας έχουν υποβάλλει υπόμνημα – πρόταση, για τις αποφάσεις και τις ενέργειες που μπορούν να δώσουν λύση στο αδιέξοδο.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σας έχει υποβάλλει πρόταση και ενεργεί στο ζήτημα της στρεμματικής ενίσχυσης, που έχει συναρμοδιότητα.
Οι Βουλευτές της αντιπολίτευσης, σας έχουμε καταθέσει γραπτές ερωτήσεις, όπου εκθέτουμε το πρόβλημα και ζητούμε λύσεις.
Υποθέτω ότι έχετε ενημερωθεί, από τους βουλευτές του κόμματός σας και από τα τοπικά σας στελέχη.
Στο μεταξύ ο μόχθος των παραγωγών, όλη η φετινή σοδειά, οδηγείται στην καταστροφή και αυτό αφορά όλα τα αμπελουργικά προϊόντα: σταφίδα, οινοποιήσιμες ποικιλίες, επιτραπέζια σταφύλια.
Η Κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα :
•    Να παρέμβει με αποφάσεις, για τη διασφάλιση της στρεμματικής ενίσχυσης, μέσω της εξουσιοδότησης που της παρέχει  ο ισχύον κανονισμός της Ε.Ε και να στηρίξει τις τιμές, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της
•    Να στηρίξει τις οργανώσεις των παραγωγών που έχουν συγκεκριμένες οικονομικές δυνατότητες αλλά και τους ιδιώτες, ώστε να μπορέσουν να απορροφήσουν την παραγωγή των οινοποιήσιμων ποικιλιών, σε τιμές που να καλύπτουν τουλάχιστον το κόστος παραγωγής
•    Να αλλάξει το κλίμα και το τοπίο, που έχει διαμορφωθεί για το επιτραπέζιο σταφύλι, με άμεσες ενέργειες
•    Να πάρει πολιτικές αποφάσεις και να κάνει κάθε ενέργεια, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, ώστε να αποφευχθεί ο οικονομικός και κοινωνικός αφανισμός, στον οποίο οδηγείται ο αγροτικός κόσμος.

Κύριε Υπουργέ,

Αν δεν ενεργήσετε άμεσα, η κοινωνική έκρηξη είναι αναπόφευκτη.
Οι παραγωγοί από την πλευρά τους έδειξαν υπομονή, εν αναμονή των αποφάσεών σας, για τη διαφύλαξη του μόχθου τους, όμως είναι σίγουρο, όπως σας έχουν ενημερώσει οι οργανώσεις τους, ότι τα περιθώρια εξαντλούνται.
Το ερώτημα, εάν η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύσεις, παραμένει αναπάντητο.
Η απάντηση μπορεί να δοθεί μόνο στην πράξη.

                                                            
Βασίλης Κεγκέρογλου
Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν.Ηρακλείου

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα