Skip links

Άδικη μεταχείριση των κτηνοτρόφων παραγωγών γάλακτος της Κρήτης

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ. ΕΥΑΓ. ΜΠΑΣΙΑΚΟ, Β) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ. Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

Σύμφωνα με την 32067/22-11-2005 (ΦΕΚ 161 3Β) Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα χορηγείται κάθε χρόνο ενίσχυση ανά κιλό παραδιδόμενου πρόβειου ή γίδινου γάλακτος στους παραγωγούς.
Οι παραγωγοί για να τύχουν της ενίσχυσης πρέπει να παράγουν και να παραδίδουν τουλάχιστον 10 τόνους γάλα σε εγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας γάλακτος, στη διάρκεια του ημερολογιακού έτους και να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις (πιστοποίηση μονάδας, εγγραφή στα μητρώα, κ.λ.π.).
Στις νησιωτικές περιοχές η ανωτέρω ποσότητα ορίζεται σε  οκτώ (8) τόνους, αλλά εξαιρέθηκε η Κρήτη από τις νησιωτικές περιοχές και χωρίς αιτιολογία πολιτική ή νομική κατατάχθηκε μαζί με την Εύβοια η οποία δεν είναι νησί (αφού έχει μόνιμη σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα) σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Επειδή σύμφωνα με τις παραπάνω ρυθμίσεις της Κ.Υ.Α., υπάρχει κίνδυνος να εξαιρεθούν πολλές κτηνοτροφικές μονάδες που δε θα προλάβουν να εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις και
επειδή η Κρήτη αντιμετωπίζεται, χωρίς δικαιολογία, ως ηπειρωτική χώρα

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
  
•    ΠΟΥ ΕΔΡΑΖΕΤΑΙ (ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ) Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ;
•    ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΙΘΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΙΚΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ;

Μοιραστείτε:
Σχετικά νέα
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας.
Explore
τράβα